امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهوری افغانستان میگوید اصلیترین دلیل افزایش ترور در شهرهای بزرگ افغانستان این است که اسرای طالبان فکر میکنند در هر صورت عفو میشوند و جزای اعمال خود را نمیبینند.
آقای صالح که اکنون موقتا مسئولیت امنیت شهر کابل را به عهده دارد در گزارش نشست امنیتی امروز (دوشنبه ۲۹ جدی/دی) نوشته که یکی از راه حلهای اساسی این معضله اعدام شماری از دستگیر شدهها است.
او در صفحه فیسبوک خود نوشته است: “این دستگیرشده ها باید اعدام شوند تا درس عبرت برای متباقی گردد… دستگیر شده ها بلبل گونه اعتراف مینمایند ولی تمام امیدشان این است که روزی بی مجازات واقعی رها میشوند.”
آقای صالح گفته که “هر تروریستی که بازداشت میشود باید اعدام شود” و او این موضوع را در جلسه شورای عالی حاکمیت قانون مطرح خواهد کرد.
دولت افغانستان پیش از آغاز مذاکرات رودرروی حکومت و طالبان بیش از پنج هزار زندانی این گروه از جمله ۴۰۰ زندانی “خطرناک” این گروه را به اساس توافقنامه صلح آمریکا و طالبان آزاد کرد. در اواسط ماه قوس/آذر نیز ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان و مسئول دفتر سیاسی این گروه خواهان رهایی هفت هزار زندانی جدید نیز شد.
ترورهای هدفمند در ماههای اخیر در افغانستان به گونه چشمگیر افزایش یافته است. در آخرین مورد روز گذشته در شهر کابل دو قاضی زن ترور شدند. اگرچه دولت، طالبان را مسئول این ترورها که قربانیان آن عمدتا کارمندان دولتی، امنیتی، فعالان مدنی و خبرنگاران اند، میخواند اما این گروه دست داشتن در بیشتر این رویدادها از جمله قضیه روز گذشته را رد کرده است
جلوگیری از انتقال کودکان به مدارس طالبانی
آقای صالح همچنین نوشته که روز گذشته پلیس کابل چندین کودک و نوجوان زیر سن را که برای تعلیمات به مدارس طالبان انتقال داده میشدند، شناسایی کرده و به خانوادههایشان برگرداندند.
او با اشاره به این رویداد نوشته است که در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ سالانه صدها کودک افغان عمدتا از شمال این کشور هر هفته زیر عنوان تدریس دینی به پاکستان برده میشدند.
آقای صالح گفته آن زمان مسئولیت ریاست امنیت ملی را داشت و با وجود آن که این موضوع را با حکومت وقت مطرح کرده بوده، اجازه داده شد که انتقال این کودکان بدون والدین شان ادامه یابد.
او اکنون نوشته است: “اکنون که من سوانح شماری از تروریستان و قوماندان های/فرماندهان طالبان را در ولایات شمال مطالعه می کنم همان هایی اند که پانزده شانزده سال پیش جهت تعلیم و تربیت تروریستی به کراچی و دیگر شهرهای پاکستان برده شده بودند.”
او میگوید که اکنون بهای بی پرواییهای آن سالها پرداخته میشود اما هنوز هم دیر نیست و او تلاش خواهد کرد برای جلوگیری از انتقال کودکان فقیر به مراکز طالبانی کاری انجام دهد.
آقای صالح از ایجاد چارچوب حقوقی و قانونی برای ممانعت از این کار خبر داده است.
